Poppi – en underlig sport

5 06 2010

Idag spelade vi Poppi med kollektivet! Poppi är en sport som härstammar från Ingermansland, ett land som numera inte existerar, men som skäntes till sverige av den ryska tsaren för 201 år sedan och som Sverige sedan började kolonisera. En av de som är födda i Ingermansland och fick fly därifrån då landet slutade existera är Walter. Han bor numera i sverige och är ordförande i eskilstuna poppiklubb, och det är Han och hans kinesiska poppikollega som har tagit hand om oss under denna dag. Vilken upplevelse!

Poppi liknar kubb, men med stora reglelskilnader. En poppiplan liknar en kubbplan, fast bakom och vid sidan av kubbarna finns en markering. Kubbarna är uppställda två och två, staplade på varrandra, och det gäller att man med ett slagträ (likn. baseboll) ska slå ut motståndarnas kubbar utanför markeringen! Detta spelas i 4 ronder om jag minns rätt, sedan räknar man de kubbar som är kvar innanför markeringen. Varje kubb innanför ger 2 minuspoäng. är en kubb på linjen ger det 1 minus. Sen byter man sida och gör samma sak om igen. Den med minst minus vinner!

Vi körde flera omgångar, och blev mot slutet belönade med varsin Poppimedalj! Vilken överraskning!

Faktum är att våra kära poppiinstruktörer har varit med i tvprogrammet ”100 höjdare”. Titta här så får ni se lite mer ordentligt hur det fungerar, och möta Walter och hans kinesiska poppikollega!

poppipopp!

/Frida

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: