Vi som vänder upp och ner på hela världen!

4 05 2010

När man läser i evangelierna upptäcker man snart att den där Jesus är en ytterst märklig person. Han vände upp & ner och bak & fram på den då så självklara verkligheten. När folket väntade sig en messias i form av en stor politisk ledare fick de en messias med sår. De människor som föraktades och bespottades valde Jesus att dela en måltidsgemenskap med. Han såg de osynliga och rörde vid de orena. Han förlät synder, han sa sig vara Guds son – ja, han använde tillockmed Guds namn – ”Jag är” om sig själv. Inte konstigt att det blev rabalder!

Jesus var inte ensam om att kallas ”rabbi”. Han var inte ensam om att undervisa en skara lärjungar. Det var så man undervisade på Jesu tid: som lärjunge följde du en rabbin tills du var fullärd. Då blev du själv en rabbin och fick egna lärljungar.  Men redan tidigt märktes här en stor skillnad på Jesu undervisning. För ju mer lärljungarna lärde känna Jesus, desto mer beroende blev de av honom. De blev aldrig fullärda – de blev källor. Och lärljungarna sändes ur och  började vända uppoch ner på världen.

Både före och efter Jesu tid framträdde bland judarna ca 6 personer varje år som påstod sig vara den väntade messias (messias/kristus=den smorde). Alla samlade lärljungar kring sig och sa mycket som säkert var både klokt och bra. Men alla dessa blev förr eller senare dödade. Döden sågs som beviset för att personen i fråga inte var den den hade utgett sig för att vara. Lärljungarna splittrades och började kanske följa efter någon annan. Död betydde nederlag. Men tillockmed här var Jesus tvärt om, eftersom det var hans död som blev början till livet. Lärljungarna splittrades inte – de började inte följa någon annan. Nej. Med Andens hjälp och ledning är vi nu otroligt många människor som i egenskap av Guds redskap är ute och vänder upp och ner på världen.

För det var så man reagerade. I Apg 17:6 har Paulus och Silas rest till Tessalonike och förs omedelbart inför rätta av folket som förföljer dem skriker och ropar att nu är de här: ”Dessa som har vållat oro i hela världen har nu kommit hit också”. I HELA VÄRLDEN! WoW! De orden talades om TVÅ av Jesu lärljungar – Och tänk så många som finns nu!

För drygt 2 veckor sedan var jag på ett fantastiskt ungdomsmöte och jag blev så berörd av att se unga människor som bara ÄLSKAR Jesus. Överlåtna hjärtan och villiga händer och fötter. Hade du vart med hade du sett en samligt krigare som får välden att skaka. Och jag tänkte: Det är dags! Det är dags att man på nytt börjar säga om oss kristna att ”de  vänder upp och ner på hela världen!” Än idag går Jesus fram över jorden, och där Jesus går fram där sker under och tecken! Jag är bara så otroligt tacksam över att Gud använder sig av lilla mig och låter mig få vara ett Guds redskap! Det är en spännande tid vi lever i, och jag tror att det är nåt riktigt stort på gång!

Tjipp! /En glad och lycklig Frida

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: