Gud spelar inte CIV!

30 04 2010

Sid Meier’s Civilizationserie blev en stor hit på 90-talet. Du spelar som en valfri stor historisk ledare och försöker få din nation att blomstra via nya uppfinningar, upptäckter och givetvis strider nationer emellan. Ett riktigt bra spel är Civ IV, gärna med expantionen.

Ibland kan jag inse att många har den uppfattningen om Gud och världen. Att om Gud finns så sitter han förmodligen uppe i himlen och spelar ett live-civ med sin skapelse. Att han (om han finns) utan hänsyn till människor sätter nationer i krig med varandra för att se vad som händer.

Gud sitter visserligen högt. Han är så stor att han kan spänna universum som ett nät mellan sina fingrar. Men ändå når han så djupt att han vet hur många hårstrån jag har på mitt huvud! AWESOME! Den vana civspelaren vet att du inte kan zooma längre än att du max ser små människor som springer omkring och bygger och slåss. Gud kan zooma så långt att han kan se ditt hjärta – och längre. Och till allt detta så har han en så stor kärlek för sin skapelse att han tillockmed offrade sin ende son – Jesus- sig själv för att vi skulle kunna leva i gemenskap med honom! Släpp skärmen – nu snackar vi direktkontakt!

Nu till slutledningen: Gud är inte intresserd av att experimentera med sin skapelse för att fördriva lite dötid – Han är intresserad av en personlig relation med just DIG! Gud spelar inte CIV 😉

Men för att dra en långsökt paralell mellan Gud och Civ så kan jag meddela att texten till introt i Civ IV faktiskt är ”fader vår” på swahili. DET DU!

Annonser

Åtgärder

Information

One response

10 10 2011
Viktor

”Gud spelar inte CIV”, riktigt bra citat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: